Soluție de clorură de calciu
16,7% oxid de calciu solubil în apă (220 g/l CaO)
Conținut: 16,7% CaO (220 g/l) Densitate: 1,32 kg/l
Valoare pH: 7,5
Ambalaj:
Mod de acțiune:
Carența de calciu apare pe soluri acide, nisipoase și ușoare, soluri
acide de turbă și în condiții de secetă. La fructele cu conținut ridicat
de azot sau potasiu și la fructele mari poate apărea carența de calciu.
Carența de calciu se manifestă prin uscarea vârfului vegetativ,
răsucirea frunzelor tinere, fermitatea redusă a fructelor, rezistență
scăzută la transport și depozitare.
Cauta:
Cultură | Scop | Recomandări |
---|---|---|
La toate culturile rezistente la clorură | Aprovizionarea cu calciu | 5-10 l/ha prin aplicare foliară în minimum 500 l apă/ha. Prin aplicarea cu pompa manuală cu soluție în concentrație de 1%. |
Fructe semințoase | Creșterea fermității fructelor, prevenirea pătării negre (Bitter Pit) și bolilor fiziologice la depozitare | Mai multe tratamente cu 7-10 l/ha din momentul când fructul atinge mărimea unei nuci până la recoltare |
Căpșun | Îmbunătățirea mărimii și fermității fructelor, creșterea rezistenței la depozitare și transport | 3 aplicări cu 5 l/ha în combinație cu 5 l/ha Lebosol® -Calfos între înflorit și începutul recoltării |
Fructe sâmburoase | Îmbunătățirea fermității fructelor | Mai multe tratamente cu 5-10 l/ha de la legarea fructelor până la recoltare |
Varză, verdețuri și ceapă | Împotriva necrozei interioare și foliare la salată, aprovizionarea cu calciu | Mai multe tratamente cu 5 l/ha după 10-14 zile de la plantare |
Legume | Îmbunătățirea fermității fructelor, reducerea mucegaiului la flori, aprovizionarea cu calciu | 3-4 aplicări cu 5 l/ha de la legarea fructelor |
Arbuști fructiferi | Îmbunătățirea mărimii și fermității fructelor, creșterea rezistenței la depozitare și transport | 3 aplicări cu 5 l/ha de la legarea fructelor până la recoltare |