Lebosol®-Calciu

Soluție de clorură de calciu
16,7% oxid de calciu solubil în apă (220 g/l CaO)
Conținut: 16,7% CaO (220 g/l) Densitate: 1,32 kg/l
Valoare pH: 7,5
Ambalaj:

Mod de acțiune:

Carența de calciu apare pe soluri acide, nisipoase și ușoare, soluri acide de turbă și în condiții de secetă. La fructele cu conținut ridicat de azot sau potasiu și la fructele mari poate apărea carența de calciu.
Carența de calciu se manifestă prin uscarea vârfului vegetativ, răsucirea frunzelor tinere, fermitatea redusă a fructelor, rezistență scăzută la transport și depozitare. Cauta:

CulturăScopRecomandări
La toate culturile rezistente la clorurăAprovizionarea cu calciu5-10 l/ha prin aplicare foliară în minimum 500 l apă/ha. Prin aplicarea cu pompa manuală cu soluție în concentrație de 1%.
Fructe semințoaseCreșterea fermității fructelor, prevenirea pătării negre (Bitter Pit) și bolilor fiziologice la depozitareMai multe tratamente cu 7-10 l/ha din momentul când fructul atinge mărimea unei nuci până la recoltare
CăpșunÎmbunătățirea mărimii și fermității fructelor, creșterea rezistenței la depozitare și transport3 aplicări cu 5 l/ha în combinație cu 5 l/ha Lebosol® -Calfos între înflorit și începutul recoltării
Fructe sâmburoaseÎmbunătățirea fermității fructelorMai multe tratamente cu 5-10 l/ha de la legarea fructelor până la recoltare
Varză, verdețuri și ceapăÎmpotriva necrozei interioare și foliare la salată, aprovizionarea cu calciuMai multe tratamente cu 5 l/ha după 10-14 zile de la plantare
LegumeÎmbunătățirea fermității fructelor, reducerea mucegaiului la flori, aprovizionarea cu calciu3-4 aplicări cu 5 l/ha de la legarea fructelor
Arbuști fructiferiÎmbunătățirea mărimii și fermității fructelor, creșterea rezistenței la depozitare și transport3 aplicări cu 5 l/ha de la legarea fructelor până la recoltare