BELMONDO – SOI DE MAZARE

  • categorie biologica: C2;
  • soi semi-tardiv, cu bobul galben, port inalt, tip afila, recomandat si pentru furaj;
  • soi adaptat la conditii de seceta; 
  • potentialul de productie: 

        – productia de masa verde: 25-35 t/ha;
        – productia de boabe: 4.500 – 5.000 kg/ha;

  • pentru masa verde si fan se recolteaza cand plantele de mazare furajera se gasesc in faza de inflorire deplina;
  • pasunat – se face cand plantele se gasesc la sfarsitul fazei de imbobocire;
  • pentru siloz se recolteaza la aparitia primelor pastai;
  • adancimea la semanat: 4-6 cm;
  • temperatura minima de germinatie este de 1-20C;
  • se poate semana si impreuna cu ovazul de primavara, formand borceagul de primavara;
  • cantitatea de samanta recomandata pentru insamantare este: 200-220 kg/ha in cultura pura si 150 kg/ha+40 kg/ha ovaz (borceag);