ILLICO – SOI DE GRAU

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi nearistat, semi-timpuriu;
  • talia plantelor: inaltime medie (90 cm);
  • boabe de duritate medie;
  • plasticitate ecologica buna;
  • flexibil in  conditii intensive de tehnologie;

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): mediu-tolerant;
  • rugina bruna ( Puccinia recondita): tolerant;
  • rugina galbena ( Puccinia striiformis): mediu tolerant;
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): foarte tolerant;
  • septorioza (Septoria tritici): tolerant;

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 11,5-12,5 %;
  • segment de panificatie: calitate medie;
  • potential de productie ridicat;
  • MMB > 40 g;

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • densitatea optima: 400-450 boabe germinabile/m2;
  • perioada optima de semanat:10-25 octombrie;

BENEFICII

  • creste profitabilitatea in ferma prin securizarea investitiei datorita potentialului genetic foarte productiv;
  • obtineti o productie de calitate datorita tolerantei foarte bune la boli si seceta (frunzele prezinta un strat de ceara cu rol de protectie impotriva agentilor patogeni si a secetei);
  • beneficiati la maximum de potentialul soiului de grau fara a avea pierderi cauzate de cadere (frangerea tulpinii);