INSUSIRI FIZIOLOGICE
- soi nearistat, semi-timpuriu;
- talia plantelor: inaltime medie (90 cm);
- boabe de duritate medie;
- plasticitate ecologica buna;
- flexibil in conditii intensive de tehnologie;
TOLERANTA LA BOLI
- fainare (Erysiphe graminis): mediu-tolerant;
- rugina bruna ( Puccinia recondita): tolerant;
- rugina galbena ( Puccinia striiformis): mediu tolerant;
- fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): foarte tolerant;
- septorioza (Septoria tritici): tolerant;
INDICI DE CALITATE
- continut de proteina: 11,5-12,5 %;
- segment de panificatie: calitate medie;
- potential de productie ridicat;
- MMB > 40 g;
RECOMANDARI TEHNOLOGICE
- densitatea optima: 400-450 boabe germinabile/m2;
- perioada optima de semanat:10-25 octombrie;
BENEFICII
- creste profitabilitatea in ferma prin securizarea investitiei datorita potentialului genetic foarte productiv;
- obtineti o productie de calitate datorita tolerantei foarte bune la boli si seceta (frunzele prezinta un strat de ceara cu rol de protectie impotriva agentilor patogeni si a secetei);
- beneficiati la maximum de potentialul soiului de grau fara a avea pierderi cauzate de cadere (frangerea tulpinii);